Kokosový tuk
Kokosový tuk bod tání 23-26 °C
SUROVINA PRO VÝROBU DOPLŇKŮ STRAVY A KOSMETIKY
Surovina pro výrobu doplňků stravy a kosmetiky. Protože se jedná o rafinovaný tuk, nevoní typicky po kokosu, vůně je spíše neutrální.
Kokosový olej je získávaný z dužiny kokosových ořechů. Tento olej patří mezi nejuniverzálnější potraviny s příznivým účinkem na zdraví. Jednak se řadí mezi oblíbené oleje používané při vaření, ale má i další možnosti využití, jako například v přírodní medicíně nebo kosmetice. Lze ho použít např. jako balzám na rty.
Účinky výrobku v kosmetice:
- ideální péče o pleť, tělo a vlasy
- účinný na celulitidu i hubnutí
- výborný masážní olej
- intenzivně hydratuje, chrání a přirozeně regeneruje
- vhodný i pro velmi citlivou a alergicky reagující pokožku dětí i dospělých
- snadno se vstřebává a nezanechává nepříjemný pocit mastnoty
- je bohatý na antioxidační látky, které pomáhají organismu vypořádat se s působením volných radikálů a zpomalují tak proces stárnutí
- má neobyčejné vlastnosti v kosmetice, používá se pro vlasové zábaly, ale i v péči o pleť. Spolu s výtažky z květin zázračně vyživují!
- stimuluje přirozené regenerační procesy buněk a tím podporuje schopnost pleti obnovit se vlastními silami.
Péče o vlasy: obnovuje proteinovou strukturu narušených vlasů. Dodává vlasům elasticitu a předchází jejich poškození. Naneste na celé délky vlasů, lze zakrýt nahřátým ručníkem. Nechte působit 30 minut či přes noc.
Péče o pleť: omlazuje a vyživuje suchou a stárnoucí pleť, chladí zanícenou pokožku. Regeneruje pokožku spálenou sluncem, lehká poranění a popraskané rty. Zjemňuje a vyživuje suché ruce a chodidla.
V potravinářství:
- výborný na vaření, pečení i do studené kuchyně
- podporuje trávení a správnou činnost metabolismu
- neoxiduje a je stabilní i při vysokých teplotách
- neobsahuje cholesterol
- jídlům dodává lahodnou chuť a punc exotiky
KOKOSOVÝ OLEJ RAFINOVANÝ BP93 vhodný zejména pro kosmetické účely.
Bílá až nažloutlá lehce tající hmota, bod tání 23 - 26 °C, bod zakouření (°C kdy se olej začne přepalovat): 160 – 200 °C. Hustota při 40 °C - cca. 0,915 g/cm3, hlavní podíl kys. laurinová cca 47 % , kys. myristová cca. 1 8%.
Skladování:
Skladujte do 20 C, chraňte před přímým slunečním světlem.
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět