Hroznový olej RAF - 125 ml
Určený pro normální a mastnější pokožku, nezanechává pocit mastnoty. Rafinovaný. Lze používat i vnitřně. Zadržuje v pokožce vlhkost - anti age efekt.



V kosmetických přípravcích se používá pro své zvláčňující vlastnosti, dobře zadržuje vlhkost a je tak vhodný proti předčasnému stárnutí pokožky. Je také vhodný k ředění hustších olejů a k přípravě jemných regeneračních a masážní olejů (jako jeden z mála olejů se po lisování rafinuje.)
Rafinovaný olej - Surový olej obsahuje řadu nežádoucích látek, které se odstraňují v procesu rafinace. Rafinací však nazýváme obecně technologický postup, kterým se čistí vstupní surovina jakéhokoliv původu. Procesu rafinace se nejvíce vytýká vysoká teplota (nad 180 °C) při odstraňování nežádoucích pachových složek. Proces však probíhá ve vakua a k oxidaci oleje v podstatě nedochází. Rafinací se olej zbavuje zbytků mechanických nečistost, buněčných tkání, bílkovin a sacharidů, vody, doprovodných látek, př. stopy pesticidů, těžkých kovů, dalších kontaminantů, jenž přešly z životního prostředí, barevných látky (např. chlorofyl), které negativně ovlivňují chuťové vlastnosti oleje, zbytkových částí buněk semen, které obsahují lipolytické enzymy, jenž z tuku uvolňují volné mastné kyseliny a zhoršují jeho jakost.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.