POZOR !!! do Vánoc odešleme pouze objednávky došlé do 17.12.2024 (v případě platby převodem s připsáním platby na náš účet nejpozději 17.12.) Objednávky od 18.12.2024 expedujeme až od 3.1.2025 v pořadí, jak přišly. Přejeme všem krásné svátky a hodně štěstí a úspěchů v Novém roce

Rychlosůl - Dusitanová směs - Řeznická sůl

52 hodnocení

Rychlosůl - Dusitanová směs - Řeznická sůl 500g na výrobu šunky a jiných pochutin.

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 1273/1 K 1273/500 Zvolte variantu
44 Kč 25 Kč od 25 Kč 36,36 Kč bez DPH 20,66 Kč bez DPH od 20,66 Kč bez DPH
Rychlosůl - Dusitanová směs - Řeznická sůl
52 hodnocení
1 -Poradenství
PROFESIONÁLNÍ
PORADENSTVÍ
2 - Kreativita
KVALITA
A KREATIVITA
3 - Nabídka
ROZMANITÁ
NABÍDKA
3,0 52 hodnocení

Rychlosůl - Dusitanová směs na výrobu šunky a jiných pochutin.

Sůl vhodná k použití v potravinářství, k nasolování masa. Výroba uzenin. Obohacena jodem. Pro pekárny, hotely, restaurace, kuchyně a gastronomické provozy, uzenářské a potravinářské výrobny.

 

Návod na výrobu Kutilovské šunky nejvyšší jakosti:

1 kg libového vepřového masa,  25g rychlosoli, pepř.  Maso nakrájíme na kostky 3x3 cm, nasolíme, opepříme a přidáme 200g vody. Propracujeme cca 40 minut vlastníma rukama ( je to fakt dost namáhavé ) a naplníme do šunkového střeva, nebo lépe do formy a necháme uležet cca 2 dny. Poté v hrnci "táhneme" (ohříváme) 2 hodiny při teplotě 75-79° C.  Necháme vychladnout a další den je šťavnatá šunka na světě. Já osobně používám tučnější maso, např. bůček. Lépe to klouže do krku :-)

S pozdravem strejda Michal

Nevyplňujte toto pole:
jo jo demokracie 21.10.2014 10:11
Ja si myslím že by stálo zato dát sem nějaký recept jako byl na nově, maso na kousky promíchat místo cukru lžíce medu normální sůl a byla taky super šunka.
Odpovědět
23.02.2014 19:07
Vždyť je to rakovinotvorné, proč tohle prodáváte? Myslím si, že právě toto nemá KUTILOV zapotřebí.
Odpovědět
lol 12.09.2020 18:30
ty ses blba jak daleko vidis
Re: 19.07.2016 11:15
Ono je potřeba ta zdravotní rizika brát trochu s rozumem. Zdravá není ani normální sůl. A při uzení Vám do masa naleze takových karcinogenů, že nějaký dusitan navíc už nehraje roli. Ale co naplat, když je to tak dobré...
RE dusitanová směs 23.02.2014 19:27
Rychlosůl zdravá určitě není, můžete jí nahradit normální solí. Jen to pak nebude na pohled hezké. Jinak v kupovaných šunkách je to to nejmenší zlo. Tam jsou věci o kterých ani netušíte. Je na každém, jak s tím naloží. Jsme přeci demokraté :-) Strejda Michal
Sůl 14.07.2012 22:27
Dite to řiti s dusitanama!
Odpovědět
Re: Sůl 28.02.2013 12:33
lepší je otrava zkaženým masem :)))