Rychlosůl - Dusitanová směs - Řeznická sůl
Rychlosůl - Dusitanová směs - Řeznická sůl 500g na výrobu šunky a jiných pochutin.



Rychlosůl - Dusitanová směs na výrobu šunky a jiných pochutin.
Sůl vhodná k použití v potravinářství, k nasolování masa. Výroba uzenin. Obohacena jodem. Pro pekárny, hotely, restaurace, kuchyně a gastronomické provozy, uzenářské a potravinářské výrobny.
Návod na výrobu Kutilovské šunky nejvyšší jakosti:
1 kg libového vepřového masa, 25g rychlosoli, pepř. Maso nakrájíme na kostky 3x3 cm, nasolíme, opepříme a přidáme 200g vody. Propracujeme cca 40 minut vlastníma rukama ( je to fakt dost namáhavé ) a naplníme do šunkového střeva, nebo lépe do formy a necháme uležet cca 2 dny. Poté v hrnci "táhneme" (ohříváme) 2 hodiny při teplotě 75-79° C. Necháme vychladnout a další den je šťavnatá šunka na světě. Já osobně používám tučnější maso, např. bůček. Lépe to klouže do krku :-)
S pozdravem strejda Michal
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět