Surovina pro výrobu doplňků stravy a kosmetiky.
Použití a účinky Vitamnu C:
Nejznámější a nejvýznamnější vitamin - výtečný doplněk stravy. Použití na konzervaci, do uzenářských výrobků a pod. Kladný vliv, který se projevuje při dlouhodobém užívání na některé
- vážné srdeční choroby (je účinný v prevenci restenozy)
- rakovina
- diabetes
- astma
- šedý zákal
Vitamín C je nejznámějším vitamínem vůbec. Vitamín C si člověk nedokáže vyrobit sám a tím pádem musí být pravidelně doplňován. Přesný chemický název vitamínu C je kyselina askorbová. Vitamín C je důležitý pro svůj široký rozsah příznivých účinků. Vitamín C je účinný antioxidant a tím pádem chrání organismus před chorobami srdce a onemocněním rakovinou.
Vitamín C je obsažen ve všech tělesných tkáních, pomáhá posilovat buněčné stěny a vlásečnice. Dohromady s vápníkem je činitelem při tvorbě a udržování kolagenu v těle. Kolagen je důležitou látkou v těle, drží pohromadě všechny buňky a dává pružnost a sílu jednotlivým tkáním. Kolagen tak chrání tělo před různými pohmožděninami, zlomeninami nebo před praskáním kapilárních cév. Dále udržuje dobrý stav vaziva a podporuje hojení.
Doporučená denní dávka je podle hmotnosti člověka od 50mg do 200 mg denně. ( až 2g za deset dní) Lékaři pak můžou dávkovat i 1000 mg.
Výroba energetického nápoje
Je to kyselina L-askorbová a poznáte to podle CAS v bezpečnostním listu, který je v souborech. Je to čistá forma vit. C a je jediná vhodná do kosmetiky jako např. hyperpigmentovanou pleť bělící surovina. Teda strejdo Michale, ale mohl byste to napsat k produktu, protože najít to, to aby si vzal člověk dovolenou. :)
Dobrý den, dá se použít i pro výrobu pleťového séra, případně můžete sem uvést návod, suroviny... Případně zda se dá míchat i s práškovou kyselinou hyaluronovou z vaší nabídky?
Pokud se jedná o kyselinu L-askorbovou tak by to mělo být u výrobku napsané..Z toho dodáku co máte v pdf moudrej nikterak moudrej nejsem,a je divné že to tam nemáte...jak má pak člověk vědět co do sebe cpe!!!
O AKU PRIESTOROVU MUTACIU KYSELINY ASKORBOVEJ SA JEDNA ? KDE NAJDEM CERTIFIKAT KVALITY ?
V záložce soubory ke stažení...
https://www.youtube.com/watch?v=4_N7N26vDS8&feature=player_detailpage
kniha o vitamínu C - c - volně zdarma na netu ve slovenštině
rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf
tam se doslechnete a dočtete, že potřebujete DENNĚ několik gramů !!!
Vi nekdo zda je tento vyrobek L nebo D kyselina-askorbova?
Přidává se do chlebového těsta pro lepší kynutí :-)
Dobrý den,
o kterou prostorovou mutaci kys. askorbové jde? (L nebo R, popřípadě jaké je jejich zastoupení)
Děkuji.
wiki:
Vitamín C (řidčeji kyselina askorbová) je ve vodě rozpustná živná látka (živina) a vitamín nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví, v lidském těle plní vitamín C mnoho důležitých funkcí. Je citlivý na teplo a vysoce citlivý na oxidaci. Jeho přesný chemický název je kyselina L-askorbová neboli L-enantiomer (optický izomer, optický antipod) kyseliny askorbové
Jaká jsou pravidla pro používání a skladování vitaminu C, aby zůstal "aktivní"? Nejsem chemik a všude se píše, že vitamin C se ničí oxidací, světlem, teplem. Jak mám používat tuto práškovou kyselinu askorbovou, aby v těle fungovala, jak má? Mohu ji dát do horké tekutiny? Mám ji skladovat v temnu? Když přidám do sirupu určité množství kyseliny askorbové, zůstane tam, nebo se nějak rozloží a "zmizí"? Děkuji za odpověď.
Práškový vitamín C treba skladovať predovšetkým v tme a suchu. Izbová teplota postačuje. Chladnička je nevhodná kvôli vysokej vlhkosti. Dobre uzavretá nepriesvitná nádoba v suchej, odvetranej špajzi alebo pivnici (musí však byť naozaj suchá) je ideálny spôsob skladovania. Pre istotu môžete do prášku vložiť vysušovací sáčok so silica gelom (používa sa aj v rôznych fľaškových baleniach tabletiek na pohltenie zvyškovej vlhkosti).
Bežne uvádzaná životnosť pri dobrom skladovaní je 2,5-3 roky, potom už viditeľne degraduje - začne postupne žltnúť, čo značí znižovanie podielu vitamínu C a rastúci podiel iných odpadových molekúl, napr, dehydroaskorbátu.
Vitamin C chranit pred svetlom a teplom. Nikde som sa nedocital, aka je optimalna teplota skladovania, ale myslim, ze bezna izbova teplota bude plne dostacujuca - najma aby nekolisala - bola konstantna.
Zial nikde sa mi dosial nepodarilo zistit, ako dlho je mozne ju skladovat bez vyraznych degradacii.
Vitamin C sa udrzi v tele cca 3 az 6 hodin. Osobne si kazdy den rano do 3dcl flasky zmiesam cca 500-1000mg Vitaminu C s vodou a periodicky to pijem az kym nejdem spat. Takto mam aku taku istotu, ze davam telu pravidelny prisun. Mam flasku z priesvitneho plastu. takze po napiti ju davam do tmy.
Pravidelna konzumacia Vitaminu C moze narusat zubnu sklovinu a doporucuje sa subezne uzivanie s Magneziom. Ak "Kutilov" Magnezium nepredava, mozno stoji za uvahu zaradit ho do portfolia.
Pekny den.
Taky by mně zajímala krajina původu a chemický vzorec. A ještě - jaká je kvalita? Potravinářská?
Země původu je Čína a na stránky přidávám analýzní certifikát k dané šarži. Dodavatel od kterého bereme, dodává tuto surovinu i do farmaceutického průmyslu v ČR. Kvalita je potravinářská. Strejda Michal PS: více snad na: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_askorbov%C3%A1
jaka je krajina puvodu a jake je presne chemicke slozeni , dekuji
je to z číny.. + obsahuje i některé odpadní látky (pb, hg atd..)